Strateji ve Bütçe Başkanlığı Personeli Nasıl Olunur?

Strateji ve Bütçe Başkanlığı Personeli Nasıl Olunur?

Öncelikle Strateji ve Bütçe Başkanlığı, 2018 yılında uygulanmaya başlanan bir sistemdir. Strateji ve Bütçe başkanlığı 13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulmuştur.

Strateji ve Bütçe Başkanlığı ilk 2018 yılında Strateji ve Bütçe başkanlığı 13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulmuştur. Strateji ve Bütçe Başkanlığı ofis ve büro faaliyetlerini yerine getirmek için B Grubu'da dahil memurların harici Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcısı unvanı ile meslek personeli yer almaktadır. Aynı zamanda bilişim alanında Başkanlığın tüm teknik işlerini yürütme gayesi ile sözleşmeli personel alımı yapmaktadır.

Bunun yanı sıra 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında Strateji Geliştirme biriminde çalışmak üzere Mali Hizmetler Uzmanı ve Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı olarak istihdam sağlanmaktadır.

Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından memur statüsünde yapılan personel alımlarında KPSS sınavına girmek zorunludur. KPSS puanı ile ataması olan adayların KPSS sonuç belgesi, özgeçmiş, yerleştirme sonuç belgesi, adli sicil kaydı, kimlik fotokopisi, öğrenim belgesi, sağlık raporu, iş talep formu, askerlik belgesi, fotoğraf ve mal bildirim formu gibi evrakları düzenlemesi gerekmektedir.

Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuru Şartları Nelerdir?

Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı sınavı başvuru şartları aşağıda yer alıyor.

T.C vatandaşı olmak.

40.maddede yer verilmiş olan yaş koşullarına sahip olmak.

41. maddede yer verilmiş olan öğrenim şartlarına sahip olmak.

Kamu haklarından mahrum edilmemiş olmak.

Askerlik ile bağlantılı olmamak, askerliği yapmış olmak ya da askerlik çağına gelmemiş olmak.

Türk Ceza Kanunu’nun elli üçüncü maddesinde belirtilmiş süreler geride bırakılmış olsa bile kasıtlı işlenmiş bir suçtan dolayı bir yıl ve daha uzun süreli hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı işlenmiş olan suçlar ile Anayasal düzen ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, irtikap, zimmet, dolandırıcılık, rüşvet, hırsızlık, güveni kötüye kullanmak, sahtecilik, hileli iflas, edimin ifasına ve ihaleye fesat karıştırma, suçtan kaynaklı mal varlığını aklamak ve kaçakçılık suçlarından mahkum edilmemiş olmak.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.