EGM Personeli Alımı hangi unvan ve kadrolarda yapılır

EGM Personeli Alımı hangi unvan ve kadrolarda yapılır

EGM tarafından hangi unvanlarda ve kadrolarda personel alımı yapılmaktadır? Adaylarda aranan özel ve genel şartlar nelerdir? Başvuru süreçleri ve işe başlama süreci nasıl olur? Detaylar özel haberimizde..

İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan EGM personel alımı hangi kadro ve unvanlarda yapılır. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis öğrencisi, polis memuru, bekçi, komiser, komiser yardımcısı, uçak pilotu, helikopter makinisti, uçuş teknisyeni, meteoroloji mühendisi, avukat, hizmetli, psikolog, mühendislikler (bilgisayar, elektrik elektronik, harita, iklimlendirme vs), bilgisayar mühendisi, elektrik teknisyeni, bilişim personeli, aşçı, sıhhi tesisat, spiker ve ses kayıtçısı gibi unvanlarda alımlar yapmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis öğrencisi alımları için adaylardan T.C. vatandaşı olması, kesinleşmiş hapis cezasının olmaması, kamudan mahrum olmaması, en az lise mezunu olması, 28 yaşından gün almamış olması, askerliğini tamamlamış olması gibi genel ve özel şartlar aranmaktadır.

Bu şartları taşıyan adaylar e-devlet üzerinden başvurularını tamamladıktan sonra adaylara fiziki yeterlilik ve sözlü sınav yapıldıktan sonra asil adaylar belirlenmektedir. EGM tarafından polis memuru alımları da bu şartlara benzerlik göstermektedir. Bunun dışında mezuniyet olarak adaylardan lise, önlisans veya lisans düzeyinde adaylarda başvuruda bulunabilmektedir.

EGM Polis Akademisi Başkanlığı tarafından komiser yardımcılığı unvanında yapılacak olan alımlarda adaylardan T.C. vatandaşı olması, herhangi bir lisans mezunu olması, KPSS puanı en az 70 olması, emniyet mensubu veya şehit yakınlarının KPSS puanı en az 63 olması, 30 yaşından gün almamış olması gibi genel ve özel şartlar aranmaktadır. Adayların e-devlet üzerinden başvurularını tamamlamaları ardından fiziki yeterlilik, yazılı veya sözlü sınav sonrası alımlar tamamlanmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan diğer alımlarda, avukat alımları için adaylardan hukuk mezunu olması ve en az 3 yıl mesleki tecrübeye sahip olması, pilot alımları için en az lise mezunu olması, pilotluk lisans belgesinin bulunması, helikopter makinisti için temel teknisyen sertifikalarının bulunması, psikolog alımları için PDR lisans bölümünden mezun olması, hizmetli alımları için en az ortaokul mezunu olması gibi özel şartlar aranmaktadır.

Bu şartları taşıyan ve başvurularını tamamlayan adaylardan kontenjanın 5 katı kadar aday uygulamalı, yazılı veya sözlü sınav sonucu alımlar tamamlanmaktadır.

Kolluk kuvvetleri ve devlet memur alımı ilanlarına anlık ulaşmak için aşağıda ücretsiz cep uygulamasını indirmeniz yeterli olacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.