Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 03 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında doğalgaz yardımı yapılacağını açıkladı.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara kış ayılarında kömür desteği verilirken 2022 yılından itibaren doğalgaz yardımı da yapılacağını duyuruldu. Aile başına 450 TL ile 1150 TL arasında ve 4 milyon aileye destek sağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik doğalgaz desteği yapılacağını söyledi. Derya Yanık, şubat ayının ikinci haftasından sonra başvuruların başlayacağını ve mart ayının ikinci haftasından itibaren ise doğalgaz yardımı için ödemelerin olacağını söyledi.

Doğalgaz yardımı başvurularını E-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma Kurumları aracılığıyla yapılacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlar doğalgaz faturası ile PTT şubelerine giderek ödemelerini alacaklar.

Derya Yanık yaptığı açıklama;

Hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Öyle ki kömürün 2 katından fazla hane sayısı. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz. Yani, ödemelerimiz ısıl haritaya göre belirlenmiş 450 lira 1150 lira arasında değişiyor bölgesine göre.

Belirttiğimiz tarihleri geçmemek, eğer mümkün olursa daha erken sürelerde yapmak için yoğun bir gayret gösteriliyor. Doğalgaz ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez gerçekleştirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklama;

Vatandaşlarımıza yapılan kömür yardımlarının yeni yıl ile birlikte, altını şimdi çiziyorum, doğalgaz faturası desteği olarak da verilebileceğinin haberini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Doğalgaz yardımı için PTT aracılığı ile veya kart dağıtarak yardımda bulunacaklarını ve vatandaşlara yardım edileceğini duyurdu.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.