Vergisiz Telefon Resmî Gazete İlanı! 9500 TL Detayları

Vergisiz Telefon Resmî Gazete İlanı! 9500 TL Detayları

Resmî Gazete üzerinden vergisiz telefon alımı ile ilgili güncel ilan yayımlandı. Yayımlanmış olan ilana göre yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihazla internet bağlantısı desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre 9500 TL tutarında...

Vergisiz Telefon Detayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre, öğrenciler tarafından uzun zamandır beklenen haberin müjdesi yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, seçim döneminde gündeme getirilen üniversitelerde ücretsiz internet, vergisiz telefon ve bilgisayar vaadi Resmî Gazete de yayımlanan ilan ile resmiyet kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararına göre açık öğretim öğrencileri hariç tutulmak kaydı ile 25 yaşını tamamlamamış olan üniversite öğrencilerine nihai satış fiyatı 9.500 TL'yi aşmayan mobil telefon ve bilgisayar cihazlarının elektronik faturaları ile yapılan satım alımlarında geçerli olmak üzere bir defaya mahsus teknolojik cihaz ve internet desteği sağlanacaktır.

Resmî Gazete aracılığı ile ya açıklanan karara göre, söz konusu destek ödemelerinden ikinci el ürün kapsam dışı bırakılmıştır. Destek ödemesi kapsamında satın alınan telefon cihazlarını yalnızca 2 yıl boyunca ödemeden faydalanan kişi kullanabilecektir. Bu 2 yıllık süre zarfında yeni alınan cihazın satışı yapılamayacak ve farklı bir kişi tarafından kullanılamayacaktır.

İnternet desteğine ilişkin yapılan açıklamaya göre, internet desteği 12 ay boyunca ücretsiz aylık en fazla 10 GB olacak şekilde sunulacaktır.

Yıllık ise 121 GB ile sınır getirilmiştir. İnternet desteği ise yalnızca bir hat ile sınırlı olacak şekilde verilecektir. Söz konusu destekten faydalanmak isteyen öğrenciler ise kendi adlarına kayıtlı olan 1 hat ile faydalanabileceklerdir.

Söz konusu destekten yalnızca müracaat eden ve şartları sağlayan öğrenciler yararlanabilecektir. Konuya ilişkin herhangi bir usulsüzlük tespiti ile destek verilen tutardan yararlanandan faiziyle geri ödemesi talep edilecektir. Bu karar kapsamında ödemeler gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi ile tahsis edilecektir.

Cumhurbaşkanlığının kararı ile 1 Aralık 2023 tarih itibari ile söz konusu destek ödemelerinden faydalanabileceksiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.