Üniversite Öğrencilerine 1250 TL ve 3750 TL Arası Burs İmkanı

Üniversite Öğrencilerine 1250 TL ve 3750 TL Arası Burs İmkanı

Üniversitelerin açılmasına kısa bir zaman kala birçok öğrenci tarafından burs imkanları hakkında araştırmalar yapılmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı 1250 TL ve 3750 TL arasında nakit yardımı yapmaktadır. Konuya ilişkin detaylar haberimizde verilmiştir

Burs Açıklamaları

KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) bursu ve kredisi, öğrencilere maddi destek sağlayan öğrenci yardım programıdır. İşte KYK bursu ve kredisi arasındaki temel farklar:

KYK Bursu: Maddi durumu yetersiz olan öğrencilere verilir. Burs, geri ödemesiz bir destektir. Yani, öğrenciler bu parayı ilerleyen yıllarda geri ödeme yapma zorunluluğu olmadan alırlar. Bursun verilme koşulları, öğrencinin ailesinin gelir düzeyine ve öğrencinin akademik başarısına bağlıdır. KYK, başvuran öğrencileri belirli bir sıralamaya göre değerlendirir ve bu sıralamaya göre burs verir.

KYK Kredisi (Öğrenim Kredisi): Kredi, geri ödemeli bir finansal destektir. Öğrenciler, mezun olduktan sonra belirli bir süre içinde kredi borcunu geri ödemek zorundadır. Kredinin geri ödemesi, öğrencinin mezuniyetinden itibaren belirli bir süre sonra başlar ve bu süreçte faizsiz olarak geri ödeme yapılabilir. Ancak belirli bir süre sona erdikten sonra faiz uygulanmaya başlar.

Her iki destek türü de öğrencilere maddi yardım sağlama amacı taşır, ancak KYK bursu geri ödemesizdir, KYK kredisi ise geri ödemeli bir finansal destektir.

Burs ve Krediler Hangi Durumda Kesilir?

Öğrencinin başarısız olması veya not ortalamasının burs almaya hak kazanmak için gerekli olan sınırların altına düşmesi durumunda burs kesilebilir. KYK, genellikle öğrencilerin her dönem veya yıl sonunda not ortalamalarını kontrol eder. Öğrenci mezuniyetini tamamladığında burs kesilir. KYK bursları öğrencinin öğrenim süresi boyunca verilir ve öğrenci mezun olduktan sonra bu destek sona erer. Öğrenci eğitimini tamamlamadan okulu bırakırsa bursu kesilir.

Burs Ücretleri Nedir?

2023 yılının ocak ayı itibariyle önlisans ve lisans öğrencilere, 1.200 TL yüksek lisans, 1.500 TL ve doktora öğrencilerine ise 3.750 TL tutarında burs miktarı belirlenmiştir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.