PTT’den Fatura Desteği Yardım Başvuruları

PTT’den Fatura Desteği Yardım Başvuruları

PTT tarafından yapılan açıklamaya göre, dar gelirli ailelere fatura desteği yapılacağı açıklandı. Elektrik faturası desteği yapılacağını açıklayan kurum tarafından başvurular başlamış olup, sürece ilişkin detaylar haberimizde verilmiştir.

PTT Yardım Haberleri

PTT tarafından güncel bir açıklamada bulundu. Elektriğe gelen zamlardan sonra faturalarda yükselmeler meydana gelince birçok kişi tarafından fatura ödemek artık güç haline gelmişti. Tüm bunlar göz önüne alındığında pete tarafından güncel bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre, dar gelirli ailelerin belirli şartlar karşılığında elektrik faturası yardımı yapılacağı açıklandı.

Yeni program kapsamında milyonlarca vatandaş bu programdan yararlanacağı belirtildi. Konuya ilişkin detayları kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak sizlere sunduk.

Elektrik Destek Ödeme Açıklamaları

Kurum tarafından elektrik desteği ailede yaşayan kişi sayısına göre belirlenecektir. Bu doğrultuda yapılacak elektrik faturası destekleri şu şekilde açıklanmıştır,

1 veya 2 kişilik ailelere 112 TL,

3 kişilik ailelere ayda 150 TL,

4 kişilik ailelere ayda 187 TL ve son olarak,

5 kişi ve üzeri hanelere ise ayda 225 TL elektrik faturası yardımı yapılacağı açıklandı.

PTT Başvuru Detayları

Söz konusu yardımdan faydalanmak isteyen dar gelirli vatandaşlar kimlik belgesi mesken tipi, elektrik faturası ve varsa kronik rahatsızlığından dolayı tıbbi cihaza bağlı olan hastanın sağlık raporu ile birlikte bulundukları ildeki PTT şubelerine giderek başvurularını yapabileceklerdir.

Özellikle kronik hastalığından dolayı evde cihaz kullanmak zorunda kalan kişilerin yararlanacağı belirtilmiştir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenmiş olmak kaydı ile tıbbi cihaz elektrik sarf desteği bileşeni ile ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen.

Ailelerin destekten yararlanabileceği açıklanmıştır. Konuya ilişkin detaylara ulaşmak için cep uygulamamızı ücretsiz bir şekilde indirip haberdar olabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.