Proje İllerde Faizsiz 150 Bin TL Kredi Başvuru Süreci

Proje İllerde Faizsiz 150 Bin TL Kredi Başvuru Süreci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre, 11 ilde proje kapsamında 150 bin TL kredi başvuru sürecine dair resmi açıklamalar gelmiştir. Faizsiz olarak 150 bin TL kredi başvuru şartları nedir?

Kredi Başvuruları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrasında bazı açıklamalarda bulundu. Erdoğan kabuğu yine de alınan kararları kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamalara göre, aile ve gençlik bankasının kurulması için kanun hazırlıklarının sona erdiğini duyurdu. Bu kapsamda ilgili hazırlıkların kısa sürede meclise sunulacağını söyledi.

Ayrıca evlenme arifesinde olan gençler için faizsiz 150 bin TL kredi verileceğini açıkladı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Evlenecek gençlerin desteklenmesi projemizle ilgili çalışmayı tamamladık. Önümüzdeki günlerde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclis'imizin takdirine sunacağız."
“Devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktaracağız. Gençlere faizsiz kredi imkânı sunacağız. Bu uygulamayı pilot bölge olarak deprem bölgesinde başlatacağız.” dedi.

Hangi İllerde Başvuru Öncelikli Olarak Alınacak

Yapılan açıklamaya göre Aile ve Gençlik Bankası tarafından 150 bin TL kredi ilk başlarda depremden etkilenen 11 ilde yapılacaktır. Bu iller; Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Diyarbakır, Adana, Kilis ve Elâzığ olarak açıklanmıştır.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak ve Nasıl Yapılacak?

Söz konusu kanunun ekim ayında meclise sunulması bekleniyor. Kasım ayında ise ilgili bankanın kurulması öngörülmektedir. Aile ve Gençlik Bankasının kurulmasıyla birlikte 11 ilde başvurular kabul edilecektir. Diğer iller için ise başvuruların 2024 yılında başlaması ve yıl içerisinde kabul edileceği tahmin edilmektedir. Konuya ilişkin yapılacak resmî açıklamalar için ücretsiz olarak cep uygulamalarımızı indirerek bizi takip edebilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.