Öğrencilere 750 TL Ulaşım Parası Nasıl Verilecek

Öğrencilere 750 TL Ulaşım Parası Nasıl Verilecek

2023 – 2024 yılı eğitim öğretimin başlamasıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından öğrencilere ulaşım patası verileceği açıklandı. Yapılan açıklamaya göre ilgili yardımdan ortaokul, lise ve yükseköğretim öğrencileri faydalanacak.

Öğrencilere 750 TL Ulaşım Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ulaşım desteği yapılacağı bilgisinin paylaşılmasının ardından birçok vatandaş tarafından başvuruların nasıl yapılacağı merak konusu haline geldi.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım kapsamında ulaşım giderlerinin karşılanması için verilen desteklerden bugüne kadar 58 bini aşkın öğrencinin yararlandığını açıkladı. Söz konusu destekten yararlanmak isteyen öğrencilere yönelik başvuruların nasıl yapılacağına dair detayları açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre, ailesinden farklı bir ilde eğitim ve öğrenim sürecini tamamlayan ortaokul, lise ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirler arası ulaşım giderlerine destek olduklarını, desteğin ise bu yıl da devam edeceğini belirtti.

Konuya ilişkin Bakan Mahinur Özdemir Göktaş “Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimiz bu eğitim-öğretim döneminde de sürecek. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerini karşılıyoruz.

Öğrencilerimize 2023 yılı için verdiğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 750 TL olurken, şu ana kadar 10 milyon TL’lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimizden 58 bini aşkın öğrenci yararlandı.” dedi.

2023 Yılı Ulaşım Desteği Başvuru Şekli

Ulaşım desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler için başvurular başlamıştır. Gerekli şartları sağlayan öğrenci veya öğrencilerin aileleri ikamet adreslerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Şahsen başvuru dışında başvuru yapılmayacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.