Öğrencilere 750 TL Ulaşım Parası Başvuruları

Öğrencilere 750 TL Ulaşım Parası Başvuruları

Geçtiğimiz günlerde yapılan resmî açıklamaya göre öğrencilere 750 TL ulaşım parası verileceği duyurulmuştu. Yeni yapılan güncel açıklamaya göre başvurular başladı. Başvurular nasıl yapılacağına dair detaylar ve şartlar haberimizde verilmiştir.

Yardım Parası Başvuruları

Üniversite öğrencilerine sevindiren haber geldi. Gelen açıklamaya göre, şehir dışında okuyan ve biletini götüren üniversite öğrencilerine 750 TL bilet parası yardımı verileceği açıklandı. Söz konusu destek yardımı kapsamında başvuruların şahsen yapılacağı belirtildi. Kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak sizlere detaylarını aktaracağız.

Başvuru Kriterleri Nedir?

3294 sayılı kanun kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespit edilmek kaydı ile Türkiye sınırları içerisinde ailelerin ikamet ettiği ilden farklı bir ilde örgün eğitime devam eden öğrenciler yararlanabileceklerdir.

İlgili yardımdan yararlanabilmeniz en fazla 25 yaşında olabilirsiniz. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olmanız gerekmektedir.

Öğrenciler yalnızca ailelerin yanına gidiş veya okullarına dönüş kapsamında yıllık 2 gidiş ve 2 dönüş olmak üzere toplam 4 bilet yardımından faydalanabileceklerdir.

Bilet Yardımı Miktarı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, destek ödemesi kapsamında 2023 yılı eğitim öğretim senesinde 750 TL olarak açıklanmıştır.

Başvuru Şekli ve Tarihi

Başvurular başlamış olup son başvuru tarihine dair henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Destek programı kapsamında öğrencilerin faydalanabilmesi için 18 yaşından büyük ise kendisi, 18 yaşından küçük veya kanunen kısıtlı olması durumunda olması hâlinde ise öğrencinin ailesi veya vasi olan diğer kişilerin başvuru yapması gerekmektedir.

Bu kapsamda başvurularınızı 81 ilde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen yapmanız gerekmektedir. Bilet parası almaya hak kazanan öğrencilere ödemeler İBAN yoluyla veya PTT üzerinden yapılacaktır. Konuya ilişkin yapılacak olan güncel açıklamalar için ücretsiz şekilde cep uygulamamızı indirerek haberdar olabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.