Büyükşehir Belediyesinden Öğrencilere 6 Bin TL Burs Yardımı

Büyükşehir Belediyesinden Öğrencilere 6 Bin TL Burs Yardımı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan güncel açıklamaya göre öğrencilere aylık 6 bin TL burs yardımı yapılacaktır. Genç üniversiteli desteği projesi kapsamında yapılacak olan yardım için detaylar belirlenmiş ve başvuru ekranı aktif hale getirilmiştir.

Burs Başvuruları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, üniversite öğrencilerine ayrılık 6 bin TL burs yardımı yapılacaktır. Genç üniversiteli desteği kapsamında üniversite okuyan gençlere verilecek olan burs geri ödemesiz olacaktır. Başvuru şartları nelerdir ve başvuruların nasıl yapılacağına dair detayları kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak sizlere sunduk.

Burs Başvuru Koşulları

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre; Öğrencinin anne, baba vefat durumunda veya ailesinin vefat durumunda yakınının İstanbul'da ikamet ediyor olması istenmektedir.

En az önlisans olmak kaydı ile lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması gerekmektedir.

Önlisans ve lisans öğrencilerine 31 yaşından gün almamış olması, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise 41 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.

Başvuru yapmak isteyen adayların normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olması istenmektedir.

Burs başvurusundan devlet Üniversitesinde okuyan öğrenciler faydalanabilecektir. Ancak vakıf veya özel üniversitelerde %100 burslu okuyan öğrenciler de başvuru yapabileceklerdir.

Ara sınıf veya son sınıf öğrenim düzeyinde olan öğrencilerin başarının notunun en az 100 üzerinden 53 veya 4 üzerinden 2 olması gerekmektedir.

Ayrıca başvuru yapacak olan öğrencilerin gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyaç olması gerekmektedir.

Başvuru Belgeleri Açıklandı

Öğrencilerden öğrenci belgesi transkript belgesi, ailenin maddi durumunu gösteren belge, ailede var ise engelli raporu belgesi, yine ailede var ise kardeşlerinden okuyanların belgesi, yurtta veya kirada kaldığına dair belge, öğrencinin banka hesap bilgileri, sabıka kaydı olmadığına dair belge, aile, vukuatlı nüfus kayıt örneği ve disiplin cezasını almadığının dair beyan istenmektedir.

Burs Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Yukarıda verilmiş olan şartları sağlayan öğrenciler. İBB’'nin İstanbul senin uygulamasını indirerek uygulama üzerinden başvurularını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Son başvuru tarihi 20 Ekim 2023 olarak açıklanmıştır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.