KYK Yurt Ücretlerine %30 Zam Geldi

KYK Yurt Ücretlerine %30 Zam Geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yurt hizmeti alan öğrenciler tarafından yeni dönemde yurt ücretlerinin ne kadar olacağına dair merak sona erdi. %30 zam geldi. Yeni zamlı yurt fiyatları haberimizde verilmiştir.

Yurtlara Zam Geldi

ÖSYM tarafından üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından farklı şehirlerde üniversite okumak isteyen öğrenciler tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurtları ilk tercihler arasındadır. 2023 2024 yılı için KYK yurt ücretleri belli oldu. %30 oranında zam geldi. Yurtta şu an ikamet etmekte olan öğrencilerin güvence bedelinin farkını 1 Eylül 2023 tarihi itibariyle KYK’nın resmi ödeme sitesi üzerinden veya Ziraat Bankasının mobil bankacılığı üzerinden elektronik ortamda ödemesi istemektedir.

Gelen Zamla Birlikte Yeni Yurt Ücretleri

1. tip KYK yurt ücreti: 840 TL,

2. tip KYK yurt ücreti: 920 TL,

3. tip KYK yurt ücreti: 1080 TL,

4. tip KYK yurt ücreti: 1170 TL,

5. tip KYK yurt ücreti: 1300 TL,

6. tip KYK yurt ücreti: 1480 TL.

1. Tip Yurtlar: Bu yurtlar, öğrencilere temel konaklama hizmeti sunar. Genellikle çift veya tek kişilik odalar bulunur. Bu yurtlar, özellikle büyük şehirlerde ve üniversite kampüslerine yakın bölgelerde bulunur.

2. Tip Yurtlar: 2. tip yurtlar, 1. tip yurtlara göre daha geniş olanaklar sunar. Bu yurtlarda öğrencilere daha fazla sosyal aktivite imkânı sunulabilir ve daha geniş alanlar bulunabilir.

3. Tip Yurtlar: 3. tip yurtlar, öğrencilere özel banyo ve tuvalet gibi daha fazla özel alan sunar. Daha konforlu ve bağımsız bir yaşam tarzını tercih eden öğrencilere hitap eder.

4. Tip Yurtlar: 4. tip yurtlar, 3. tip yurtlara göre daha lüks ve özel alanlar sunar. Genellikle daha büyük odalara ve daha fazla olanaklara sahiptirler.

5. Tip Yurtlar: 5. tip yurtlar, özellikle engelli öğrencilere yönelik olarak tasarlanmıştır. Engelli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenmiş odalar ve tesisler sunarlar.

6. Tip Yurtlar: 6. tip yurtla da ise tuvalet ve banyo kat için ortak kullanıma sunulur. Odalar ise 6 kişiden oluşmaktadır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.