GSB KYK Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı: Sonuç Sorgulama Ekranı

GSB KYK Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı: Sonuç Sorgulama Ekranı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde burs kredi başvuru sonuçları açıklandı. Birçok öğrenci tarafından beklenen sonuçlar bugün itibari ile adayların erişimine açıldı. Sonuç sorgulama ekranı haberimizde verilmiştir.

Son Dakika Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Konuya ilişkin yapılan açıklama:

“Sevgili gençler, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Hepinize hayırlı olsun. 19 Kasım saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerinizi onaylamayı lütfen unutmayın." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada da görüşlerine yer verilen Bak, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı yüksek öğrenim GSB burs/kredi için 825 bin 843 öğrencinin başvuruda bulunduğunu bildirdi.”

"Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, 12 kamu kurum ve kuruluşu aracılığıyla teyit ediliyor.

Yapılan değerlendirme sonucunda durumu mevzuata uygun olan öğrencilere GSB bursu ya da kredi tahsisinde bulunuluyor.

Halen GSB burs ve kredi alanlar ile 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında ilk defa burs/kredi verilecek öğrencilerimizle birlikte ödeme yapılacak öğrenci sayımız yaklaşık 1 milyon 700 bini bulacak. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun."

Sonuç Sorgulama ve Taahhütname Bilgisi

Başvuruda bulunan adaylar başvuru sonuçlarını https://turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-burs-ogrenim-kredisi-basvuru-sonucu-sorgulama adresi aracılığı ile elektronik ortamda öğrenebileceklerdir.

Burs ve kredi almaya hak kazanan adaylar e - devlet aracılığıyla taahhütname belgesini 19 Kasım 2023 tarihi de dahil olmak üzere onaylamış olmaları gerekmektedir. Taahhütname belgesini onaylamayan adaylar haklarını kaybedeceklerdir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.