Gençler ve Öğrenciler Ücretsiz Konaklamalar Başladı

Gençler ve Öğrenciler Ücretsiz Konaklamalar Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan seyahat sever projesi kapsamında gençler ve öğrenciler ücretsiz konaklama fırsatı yakalayacak. Proje kapsamında ücretsiz konaklamalar başladı. 10 Temmuz itibariyle başlayan proje için tek bir şart aranıyor.

Bakanlık tarafından başlatılan proje ile öğrenciler ve gençler ücretsiz konaklayabilecekler

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan projeye göre 18 ve 30 yaş arasındaki gençler ve öğrenciler, kredi ve yurtlar kurumuna bağlı KYK yurtlarında 10 Temmuz 2023 ve 27 Temmuz 2023 tarihleri arasında ücretsiz konaklama yapabilecekler. Öğrenci şartı aranmadan yapılacak olan Konaklamalar için başvurular başlamıştır.

KYK Yurtlarında ücretsiz konaklama için başvurular nasıl yapılacak?

Konaklama için başvurular, ALO GSB (444 0 472) vasıtası ile minimum 1 gün öncesi olmak kaydıyla iletişime geçilerek yapılması gerektiği açıklanmıştır. Başvuru sırasında sizlerden isim, soy isim ve T.C. kimlik numarasıyla istenmektedir. İstenilen bilgiler kontrol aşamasından geçtikten sonra, sizlere uygun bir tarih hakkında bilgi verilecek ve başvuru işleminiz tamamlanacaktır.

Aynı şehirde yaz dönemi boyunca en fazla 5 gece konaklayana bilme fırsatına sahip olacaksınız. Yurda misafir öğrenci veya genç girişi yapılırken, nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartının fotokopisi sizlerden istenecektir.

Konaklama süresi boyunca yurtlara ilk giriş saati 16:00 olup konaklama süresini tamamlamış olan öğrenciler veya gençler 13:00 saatinde yurtları boşaltmaları gerekmektedir. Yurtlardan en erken çıkışı 05:00 en son giriş ise 01:00 olarak açıklanmıştır. Her gün 13:00 ve 17:00 saatler arasında temizlik yapılması için yurtlarda boşaltma işlemi yapılacaktır.

Proje kapsamında 27 Temmuz 2023 tarihine kadar istediğiniz şekilde ücretsiz bir biçim de tatilinizi tamamlayabilirsiniz. 81 il de bulunan KYK yurtların da uygulanmaktadır.

Konuya ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak şu açıklamalar da bulundu: Gençlerimize keyifli tatiller diliyoruz. Ülkemizin güzel yerlerini keşfetmelerini arzu ediyoruz. Gençlerimiz bizim en büyük değerimizdir. Güçlenen, gelişen ve büyüyen Türkiye için gençlerimizi bu yurtlarımızda misafir etmekten mutluluk duyacağız. 18-30 yaş arasındaki tüm gençlerimizi yurtlarımıza bekliyoruz.” dedi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.