Bakan Açıkladı: 81 Şehirde Düşük Fiyatla Ev Alımı Başvuru Ekranı

Bakan Açıkladı: 81 Şehirde Düşük Fiyatla Ev Alımı Başvuru Ekranı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamaya göre dar gelirli vatandaşlar için fırsat kapısı açıldı. Yapılan açıklamaya göre TOKİ’den geliri düşük ailelere düşük fiyatla ev müjdesi geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı bakanı şimşek tarafından yapılan açıklamaya göre, dar gelirli aileler için konut müjdesi verildi. Bakan şimşek, kiracılara ve hiç evi olmayanlara ucuz fiyatlarla konut verileceğini açıkladı.

Toki konut projesi kapsamında 1 + 1, 1 + 2, + 1 ve 3 + 1 evler yapılacak. Başvuru şartları nedir ve konut projeleri ne zaman yapılacak? Konuya ilişkin detaylar haberimizde verilmiştir.

Konuya ilişkin yapılan açıklama:

“Temel amacımız ülkemizin kalkınma sürecini hızlandırmak, küresel değer zincirlerinde yükselmek, dünya ticaretinden daha fazla pay almak ve vatandaşlarımızın refahını artırmaktır. Hedeflerimize, teşebbüs hürriyeti ve dışa açık serbest piyasa ekonomisi ilkelerini benimseyen bir anlayışla ilerliyoruz.

Ancak, tüketiciyi mağdur eden, piyasanın işleyişini ve rekabet ortamım bozan fiyat hareketleri zaman zaman meydana gelebilmekte ve hükümet olarak söz konusu aksaklıklara yönelik düzenlemeler yapmaktayız. Bunun bir örneği konut kiralarında uygulanabilecek artış oranının yüzde 25'i geçmemesi koşuludur. Tüketici fiyat endeksindeki on iki aylık ortalamalara göre değişim oranının yüzde 25'in altında kalması halinde ise TÜFE değişim oranı geçerli olacaktır.

Bununla birlikte, uyuşmazlıklar daha hızlı, barışçıl ve daha az masrafla çözmek üzere 1 Eylül itibarıyla kira davalarında zorunlu arabuluculuk uygulamasına geçilmiştir. Ayrıca, BDDK'nın ağustos ayında almış olduğu kararla, ikinci ve sonrası konut alımında azami kredi tutarının konut değerine oranı yüzde 75 azaltılmış ve söz konusu kredilerin risk ağırlığı artırılmıştır.

İlk konut alımlarında ise kredi değer oranlarında bir değişiklik yapılmamıştır. Bu tür tedbirler geçici nitelikte olup piyasayı normal işleyişine doğru sevk etmeyi ve vatandaşlarımızı korumayı amaçlamaktadır. Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fahiş artışların önüne geçmek üzere, konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacaktır.” dedi.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Alınacak?

TOKİ’nin konut projeleri 81 şehirde yapılacaktır. Başvuruların ne zaman başlayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Başvurular başladığında haberdar olmak için ücretsiz bir şekilde cep uygulamamızı indirerek anında öğrenebilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum