2. Torba Yasası ile Beklenen Müjde! 2023 Ağustos

2. Torba Yasası ile Beklenen Müjde! 2023 Ağustos

2. torba yasası binlerce TYP işçileri, belediye işçileri ve taşeron işçiler tarafından beklenmektedir. Teni torba yasasının yürürlüğe girmesiyle kadınların erken emekliliği ve taşeron sorununun çözüme kavuşması beklenmektedir. Sürece dair detaylar haberde

Son Dakika: 2. Torba Yasası ile 100 Bin Taşeron İşçiye Müjde

Geçtiğimiz günler de milyonlarca vatandaşı kaplayan 1. torba yasası yürürlüğe girmesiyle kayda değer gelişmeler meydana gelmiştir.

2. torba yasası ise, EYT, staj-çıraklık, Bağkur affı, 5000 prim gibi bir çok konuyu kapsayacak şekilde hazırlanması beklenecektir.

Yeni yasa ile, sosyal güvenlik sistemini dönüştürecek önemli yenilikler meydana gelecektir.

Torba Yasası Nedir?

Torba yasası, bir çok farklı yasa düzenlemesinin tek bir yasa tasarısı altında toplandığı yasal düzenlemeler için kullanılan bir terimdir.

Ayrıca "taşeron müjdesi" ifadesi de kamuoyunda işçi hakları veya çalışma koşulları ile ilgili yapılan düzenlemelerde işçilere yönelik olumlu bir haber ya da iyileştirme olarak algılanabilir.

Ak Parti tarafından geçtiğimiz günler de açıklanan en düşük memur maaşının 22 bin olmasını sağlayacak olan yasa teklifi Resmi Gazete de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecektir.

5 Temmuz 2023 tarihin de en vergilerin düzenlenmesine ilişkin vergi düzenlemelerine ilişkin teklif Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulmuştur.

İşveren Desteği

Konuya ilişkin Güler; “İstihdamı desteklemek amacıyla asgari ücret üzerinden işverene yapılacak devlet desteğinin aylık 500 TL’ye çıkarılmasını öngörüyoruz.” şeklinde açıklamalar da bulunmuştur.

Toplu sözleşme, Bağkur prim düzenlemesi, primleri devletin ödemesi, kadınlara yönelik oluşturulacak yeni sistem, çocuğa göre yaş şartı gibi bir çok konu da düzenlemelerin yapılması beklenmektedir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.